bebras1.jpg

"Bebras este un concurs internaţional, ce îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii algoritmice şi computaţionale şi să îi atragă spre domeniul informatic. Întrebările din cadrul competiţiei sunt axate pe gândirea logică şi computaţională. Concurenţii nu trebuie să deţină cunoştinţe de informatică sau programare pentru a rezolva cerinţele, însă trebuie să demonstreze o gândire structurată, bazată pe utilizarea conceptelor algoritmice şi logice.

Ideea acestui concurs a pornit din Lituania, de la Prof. Valentina Dagiene de la Universitatea din Vilnius. Bebras se traduce din lituaniană ca şi “castor”. Castorul este simbolul inteligenţei, muncii asidue, perfecţionismului şi vivacităţii. De aceea, castorul a devenit un simbol al acestei competiţii.

Prima competiţie Bebras a fost organizată în Lithuania în 2004. Această competiţie s-a bucurat rapid de succes în întreaga lume, în 2015 organizându-se în peste 41 de ţări, cu peste 1.313.000 de elevi participanţi. Bebras reprezintă activitatea extra-şcolară din domeniul educaţiei informatice cu cel mai mare număr de participanţi.

În România, concursul este organizat de Asociaţia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din România (ATIC) (www.atic.org.ro) prin ECDL ROMÂNIA (www.ecdl.ro)."

Documente utile 2017

Adresa de logare profesori coordonatori
Formular de înscriere (acordul părintelui) :
Instructiuni pentru elevi:
Regulament actualizat:
Soluţii Bebras 2016 RO

Soluţii Bebras 2016 UK

Documente utile 2016

Adresa inscriere profesori
Formular de înscriere (acordul părintelui):
Instrucțiuni pentru elevi:

bebras_ro.jpgSite-ul Bebras România Despre concurs


Pliant Bebras 2016:

Exemple de probleme:

2015 Bebras Solution Guide
2015 Bebras problems UK (all)
2015 Bebras Junior problems answer


2014 Bebras problems answers (all)
2014 Bebras Junior problems answers

bebras_uk.jpg

Bebras Challenges UK


Testaţi-vă cunoştinţele înainte de concurs:
Arhiva concursuri

2014, 2013 Bebras Challenges UK

2012 Bebras Belgium